mandag 27. september 2010

Sukkerdøden - Unni Lindell

På et konditori husker plutselig overvektige Kari Helene Bieler hva som egentlig skjedde da lillebroren døde som baby for seksten år siden. Vissheten setter foreldrene Johan Gustav og Greta opp mot hverandre og provoserer fram en spiral av grusomheter, blant annet drapet på kripossjefen Martin Egge og flere uskyldige kvinner. Hemmeligheten rundt babyens død har vært en unik dekkoperasjon for en psykopat som har levdt et perfekt dobbeltliv i mange år. I ly av hendelsene trigges en kaldblodig morder til å iverksette en farlig hevn.

Politiet får et uvanlig krevende kriminalmysterium å løse. Den 32 år gamle politibetjenten Marian Dahles fortid blir trukket inn i saken på en helt spesiell måte og settes hennes kollegiale og profesjonelle forhold til etterforskningsleder Cato Isaksen og hele politietaten på en hard prøve.

"Hun sto i veibanen med armene ut til siden, midt i kjeglen fra det ene frontlyset. Et monster av en kvinne i en svær sennepsgul boblekåpe. Trailersjåføren bremset, bøyde seg fram over rattet og stirrer irritert på henne. Beina var så tykke at hun måtte stå bredbent. Hun veivet med armene for å få hjelp. En mann i lang frakk dukket plutselig opp bak henne. Frostrøyken sto ut av munnen på ham. Han tok et par sorte skinnhansker opp av frakkelommen og trakk dem på seg."

SUKKERDØDEN er en kompleks og intelligent kryssklippet krim, der en stor sak utløser mange små. I tillegg til en grufull spenning byr historien på innsyn i sårbare liv og en uhyggelig og overraskende slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar