mandag 20. desember 2010

Innfødte skriv - Håvard Rem

Norsk svartmetall har beveget seg fra politianmeldelser til musikkanmeldelser, fra riksadvokaten til rikskonsertene, fra PST til MGP, fra demokassetter til millionsalg.
Håvard Rem har i flere år fulgt bevegelsen, på konserter og festivaler i inn- og utland. Han ha rmøtt de svartkledde. I dag finnes de i nær sagt alle klasserom, på alle ungdomsskoler, videregående skoler og høyskoler. De er metallhoder. Men hva befinner seg inne i hodene? Hvorfor blir de bare flere og flere?
I byer som Beijing og Singapore, Moskva og Roma har Rem møtt mennesker som dyrker norsk black metal.
Pønken og grønsjen havnet på museum, men metallen fortsetter å vokse. Den norske varianten ikke minst. Black metal, svartmetall, vikingmetall, ekstremmetall. Sært barn har mange navn.
I boken kaster Rem nytt lys over bevegelsen - med stoff som vil overraske både menigheten, pårørende og utenforstående.

"Norsk svartmetall består av fem s'er: Satanisme, Sminke, Svarte klær, Skitten lyd og Scream-vokal (skrik). De fire førstnevnte er retroelementer.
Den viktigste musikalske nyvinningen har vært: skrik.
Den viktigste innholdsmessige nyvinningen har vært: innfødt (en endring i selvforståelse som hvit, fra overgriper til innfødt).
I sum kan den norske svartmetallens to særegenheter, musikalsk som innholdsmessig, derfor sammenfattes i uttrykket: Innfødte skrik".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar