lørdag 6. november 2010

To små jenter i blått - Mary Higgins Clark

Etter behørlig å ha feiret tvillingene Kathy og Kellys treårsdag, drar foreldrene Margaret og Steve Frawley i selskap. Tvillingene har sovnet og er overlatt til barnevakten. Da Margaret senere på kvelden ikke får kontakt med barnevakten, skjønner hun at noe er forferdelig galt, og ringer politiet. De finner barnevakten kneblet og bundet, og tvillingene er borte. I et kort notat ber kidnapperne om 8 millioner dollar!

Steve Frawleys firma, et globalt investeringsselskap, bestemmer seg for å betale løsepengene. Planen er at når pengene blir levert skal foreldrene få en telefon som forteller hvor de kan finne barna. Telefonen kommer, men det er bare Kelly som er i bilen de finner parkert bak en forlatt restaurant. Sjåføren er død av et pistolskudd og etterlater seg et selvmordsbrev hvor det står at han ved et uhell tok livet av Kathy og dumpet henne i havet.

Men Margaret har en intens følelse av at Kathy fortsatt lever, og blir styrket i sin tro når Kelly kommer med utsagn som "Mamma, Kathy er veldig redd for damen. Hun vil hjem". Kelly gir også uttrykk for at søsteren er syk og ikke får den medisinen hun trenger. Politiet trekker lenge på skuldrene av teorien om at tvillingene kommuniserer med hverandre. Men etter hvert blir Kellys varsler så illevarslende at FBI blir koblet inn i jakten etter Kathy. Margaret er ikke i tvil - datteren lever, men hun er svært syk. Skal de ha noe håp om å finne henne i live, må det skje raskt. Ved siden av redselen strever Margaret med tanken om at det noe hun ikke husker. Noe som er viktig. Noe noen har sagt som kan lede henne til datteren. men hva...?

Dette er klassisk Higgins Clark-krim. Grei tidtrøyte, og en historie med driv som gjør at en ikke klarer å legge den fra seg. Ikke den mest intelligente, ei heller den mest overraskende løsningene - men likevel; det er en grunn til at damen selger så mange bøker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar